Fwiet fwiet (Begijn Le Bleu)

Fwiet fwiet (Begijn Le Bleu)

Ik kreeg een door de auteur gesigneerd exemplaar van mijn zoon, voor mijn verjaardag. En het bleek een mooi geschenk. Want een paar weken laten was het al verslonden. Voor mijn doen een recordtempo.

Begijn Le Bleu (dat is zijn artiestennaam) is naast stand-up comedian (de link met mijn zoon dus) ook een gepassioneerd vogelkijker. Zo maakte hij hierover een reeks pod-casts die je kon beluisteren. Je kan ze via de QR-codes achteraan in het boek trouwens allemaal downloaden. Maar ook via andere kanalen verkondigde hij zijn verslaving aan vogels kijken. Nu dus ook op papier.

Het boek bestaat uit een reeks korte verhalen over allerlei belevenissen rond vogels kijken. Wat mij het meest aanspreekt is het feit dat het voornamelijk om ‘gewone’ soorten gaat. Maar dan met zoveel passie verteld dat het allemaal ‘lifers’ lijken. Dat Begijn het heeft voor de akkervogels kan hij na dit boek ook niet meer ontkennen. De Brabantse en Limburgse akkers passeren met regelmaat. Net zoals de hele trits kiekendieven. Enkel de steppekiek dacht ik gemist te hebben, maar dat is dan al te speciaal denk ik.

Kortweg gezegd. Dit boek moet je zeker eens gelezen hebben. Het tovert bij ervaren vogelkijkers gegarandeerd een glimlach op de lippen, door de herkenbaarheid van heel wat verhalen. Maar het zal vooral beginnende vogelkijkers er van overtuigen dat wij de mooiste hobby ter wereld hebben.

ISBN 9789056155933
Auteur Begijn le Bleu
Taal Nederlands
Pagina’s 224
Publicatiedatum 2020
Uitgever Sterck & de Vreese

Leave a Reply

Your email address will not be published.