Blikvangers van de week

Blikvangers van de week

Een beeld zegt meer dan duizend woorden…   Deze slechtvalk  werd door Paul Matthys prachtig in beeld gebracht afgelopen week.
De slechtvalk is onze grootste valk. Hij is fors gebouwd met korte, brede vleugels en staart. In alle kleden is de zwarte kopkap met brede, zwarte baardstreep zeer opvallend. De volwassen vogels zijn blauwgrijs vanboven en hebben een zwarte bandering op de witte onderdelen. Jonge vogels zijn bruin vanboven en hebben zwarte lengtestrepen op de onderdelen. In de vlucht zijn de vleugels meestal licht naar achteren gebogen met een duidelijke vleugelbocht.

Met een lengte tot 46 cm, van kop tot staart, en een vleugelspanwijdte van 85 cm, is het mannetje kleiner dan het vrouwtje. Zij meet immers tot 54 cm en heeft een vleugelspanwijdte tot 115 cm.  Op hun menu staan vooral verwilderde stadsduiven, maar ook andere vogels zoals leeuweriken, steltlopers, eenden en spreeuwen.
Op onze website kan je een heel mooi verslag lezen over de slechtvalken op de basiliek in Tongeren;  klikken op onderstaande link :

Volg de avonturen van “onze” Tongerse slechtvalken.

 

Andere blikvangers van de voorbije week zijn hieronder verzameld :

Roodborsttapuit : Paul Matthys

 

Kokmeeuw : André Gaens

 

Blauwe reiger : André Gaens

 

Vuurgoudhaan : André Gaens

Groeten en tot volgende week,

Carlo Menten

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.