25e keer EuroBirdwatch

Zaterdag 6 oktober is het voor de 25e keer EuroBirdwatch! Zo goed als alle trektelposten zullen die dag bezet zijn.

In totaal doet men zaterdag in 38 Europese en Aziatische landen mee. Het is zoals steeds het grootste evenement van BirdLife dit jaar. Op heel wat plaatsen gaat het dan om tellen van lokale vogels, maar in België en Nederland gaat het om trektellingen.
De bedoeling van het hele evenement is om in heel Europa vogelkijkers te mobiliseren om vogels te tellen maar ook om te sensibiliseren, andere mensen in contact te brengen met de het vogels kijken en ook het belang van een betere bescherming en de problemen die trekvogels nog ondervinden onder de aandacht te brengen. Wie hebben het dan vaak over de ‘zuiderse landen’ waarbij we denken aan Malta, Cyprus, Egypte. Maar ook in Italië, Spanje, Portugal en zeker ook Frankrijk lopen trekvogels grote risico’s.
Resultaten zijn te raadplegen via onze website of trektellen.be . Nieuw is dat er dit jaar ook een Eurobirdwatch facebookpagina is: https://www.facebook.com/EuroBirdwatch/
Natuurlijk is het nog leuker om op die dag eens een bezoek te brengen aan onze telposten van Oetersloven-Wellen of Tongeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.