Laden Evenementen

Voerstreek – Grauwe klauwier

28/06/2020 @ 8:00 AM - 2:00 PM
  • Dit evenement is voorbij.
De grauwe klauwier is een broedvogel van ruige, halfopen gebieden met opslag van struweel of jong geboomte. De aanwezigheid van flink wat grote insecten als kevers, bijen en hommels is erg belangrijk, zij vormen de hoofdmoot van het menu. Verder worden hagedissen, kleine zoogdieren en jonge vogels gegeten. De naam ‘klauwier’ slaat op de gewoonte van de vogels om prooidieren op te hangen aan de doornen van bramen of andere stekelige struiken en die later op te eten.
Onze volgende uitstap gaat door op zondag 28 juni. Bestemming wordt de Voerstreek. Een stukje Limburg en toch eigenlijk niet. Met zijn prachtige landschap en golvende landschappen een geliefde bestemming voor menig wandelaar en fietser. Maar ook voor vogelkijkers is dit een prima plekje om naartoe te rijden en dat is wat wij gaan doen.
We komen samen om 8u30 aan de parking bij Bauwerd (zo heet de straat) in St Pieters Voeren.  Daar gaan we dan een lus wandelen. Eventueel nadien, voor wie dit wil, een terrasje doen als ik het geregeld krijg (voorlopig geen reactie).  Graag dus bevestiging als je zondag meegaat.

Gegevens

Datum: 28/06/2020
Tijd: 8:00 AM - 2:00 PM
Evenement Categorie:

Leave a Reply

Your email address will not be published.