Laden Evenementen

Grote Gele Kwik 1ste ronde tellingen : 1 april – 30 april

01/04/2018
  • Dit evenement is voorbij.
Op woensdag 7 maart werd het startschot gegeven voor ons eigen Fruitstreek-project rond Grote Gele Kwikstaart. Deze voor onze regio typische soort gaan we eens deftig onder de loupe nemen. Maar liefst 13 tellers waren aanwezig en kregen de nodige richtlijnen om alles tot een goed einde te brengen.
Bedoeling is om per maand (april-mei-juni) alle waterlopen in elk 5x5km-UTM af te wandelen en alle waarnemingen nauwgezet te noteren. Na het telseizoen komen we terug samen om alles om te zetten naar een overzicht met alle mogelijke en zekere broedgevallen voor onze regio. Van de 21 hokken zijn er maar liefst 19 ingevuld. Enkel twee hokken in de buurt van Gingelom zijn nog beschikbaar. Hopelijk vinden we hiervoor nog een goede ziel of twee die ons Grote-gele-kwik-plaatje volledig maken.Bij deze ook een oproep aan iedereen om alle waarnemingen van Grote Gele Kwikstaart in te geven in waarnemingen.be met de juiste gedragscode. Zo kunnen we eventueel gemiste koppels alsnog opsporen.
Wil je het project (of meer van onze groep) volgen ? Sluit dan aan bij onze wathsapp-groep en blijf zo steeds op de hoogte.

Gegevens

Datum: 01/04/2018